Schietvereniging Wilhelmina

Zilver voor Mike Willemsen op NK Luchtwapens te Arnhem

Op 1 en 2 juli werd het Nederland Kampioenschap luchtdrukwapens gehouden bij sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem.
Dit NK wordt gezien als de belangrijkste wedstrijd voor luchtdrukwapens in Nederland. De top 30 van Nederland in de verschillende disciplines strijden hier voor een podium plek.
Voor Schietvereniging Wilhelmina uit Ruurlo deden 2 luchtpistool schutters mee. 1 bij de senioren dames (Sharona Klein Poelhuis) en 1 bij de senioren heren (Mike Willemsen).
Beide schutters zijn woonachtig in Borculo.
Deze disciplines werden verschoten op zondag 2 juli.
De senioren dames begonnen aan hun serie-wedstrijd (30 deelnemers) om 10:45 uur. Na een spannende wedstrijd eindigde Sharona op een zeer mooie 16e plek. Een knappe prestatie waar we heel trots op zijn.
S’middags was het de beurt aan de senioren heren. Hun serie-wedstrijd (eveneens met 30 deelnemers) begon om 14:15 uur. Mike schoot een zeer goede wedstrijd en eindigde op een 7e plek waarmee hij een plek in de finale zeker stelde. De top 8 van de serie-wedstrijd neemt deel aan de finale-wedstrijd.
Om 16:45 uur was de finale voor de senioren heren. Na een ongelofelijk spannende wedstrijd eindigde Mike op een 2e plek! De zilveren medaille was voor hem.
Zowel Sharona als Mike worden getraind door Dita Sijbrant.