Schietvereniging Wilhelmina

Disciplines

De verschillende disciplines
Binnen onze vereniging kunnen de volgende disciplines van de schietsport beoefend worden.

KKG – Klein Kaliber Geweer

Bij deze discipline schiet men (geknield) met geweren van het kaliber .22. De kaarten waarop men schiet staan op een afstand van 12 meter en bevatten ieder vijf zgn. ‘rozen’ met een score van 1 tot 10, waarop éénmaal geschoten dient te worden.

KKP – Klein Kaliber Pistool

Bij deze discipline schiet men (staand) met pistolen van het kaliber .22. Het pistool wordt met één hand bediend terwijl men vijf maal schiet op dezelfde roos. Een pistoolkaart heeft een grotere roos dan bij KKG en staat op 10 meter afstand.

LG – Luchtgeweer

Bij het schieten met luchtgeweer wordt staand geschoten. De kaarten bevatten een iets grotere roos dan bij KKG en staan op 10 meter afstand.

LGO – Luchtgeweer opgelegd

Het schieten met luchtgeweer opgelegd is sinds 2012 bij SV Oost Gelderland toegevoegd naast de huidige disciplines, om aan competities te mogen deelnemen moet u minimaal 60 jaar zijn of een gemiddelde hebben van beneden de 30 punten(bij SVOG bekend). De kaarten en afstand zijn gelijk aan het ‘normale’ luchtgeweer schieten.

LP – Luchtpistool

Het schieten met luchtpistolen gebeurt op dezelfde wijze als bij KKP.

Uiteraard is het toegestaan om meerdere disciplines te beoefenen. Het is voor juniorleden slechts toegestaan om met luchtwapens te schieten. Bij iedere discipline bestaat de mogelijkheid om, naast de eigen competitie binnen de vereniging, deel te nemen aan competities en wedstrijden die georganiseerd worden door ‘Schietvereniging Oost Gelderland’ en/of de ‘Koninklijke Nederlands Schutters Associatie’.